Skontaktuj się z nami aby uzyskać więcej szczegółów

??niadanie

1. Ciasteczka owsiane
Sk??adniki:
3 ??y??ki miodu/ ksylitol/ syrop z agawy
2 ??y??ki p??atków owsianych
3 ??y??ki ??urawiny
8 suszonych moreli poci─?tych na mniejsze kawa??ki
4 ??y??ki pestek dyni
4 ??y??ki pestek s??onecznika
3 ??y??ki migda??ów
½ szklanki otr─?bów owsianych
3 ??y??ki sezamu
ok. 50 g oleju kokosowego
ok 1/3 szklanki mleka, mo??e by─? ro??linne (je??eli masa b─?dzie zbyt sucha)
½ ??y??eczki proszu do pieczenia
Przygotowanie:
Rodzynki, ??urawin─?, pestki dynii, pestki s??onecznika oraz migda??y szatkujemy – ka??dy ze sk??adników osobno, a nast─?pnie mieszamy w misce razem z p??atkami owsianymi, morelami, otr─?bami i sezamem. Dodajemy miód oraz pokrojone na ma??e kawa??ki mas??o i zagniatamy r─?k─?. Je??eli ciasto oka??e si─? zbyt suche, dodajemy mleko. Z masy formujemy ma??e ciasteczka i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach a?? si─? przyrumieni─? oko??o 10-15 minut.
Smacznego!

 

 

2. Nale??niki z serkiem mascarpone
Sk??adniki:
250 ml mleka ry??owego/owsianego/kokosowego
1 jajko
150 g m─?ki orkiszowej razowej typ 2000 BIO
szczypta soli
mas??o klarowane lub olej do sma??enia

Sk??adniki na farsz:
250 g serka mascarpone  
brzoskwinie z puszki (po??owa zawarto??ci)
2 ??y??ki cukru pudru

Przygotowanie:
Mleko wymiesza─? z jajkiem, sol─?, ½ ??y??eczki mas??a. Do masy doda─? m─?k─? dok??adnie wymiesza─? mikserem lub trzepaczk─? uzyskuj─?c jednolit─? konsystencj─?. W przypadku za g─?stego ciasta mo??na dola─? odrobin─? mleka. Nagrza─? patelni─?, nat??u??ci─? mas??em lub olejem i sma??y─? nale??niki z obu stron delikatnie rumieni─?c.
Przygotowa─? farsz: Serek mascarpone zmiesza─? z cukrem pudrem, doda─? do niego pokrojone w drobn─? kostk─?, ods─?czone brzoskwinie z puszki.
Nak??ada─? farsz z serka na ka??dy nale??nik. Podawa─? jeszcze ciep??e, polane ciep??─? czekolad─? 
Smacznego!

3. Jaglanka z owocami
Sk??adniki : 
100 g suchej kaszy jaglanej
375 ml mleka ry??owego
1-2 ??y??ki syropu z Agawy lub klonowego
¼ jab??ka
½ banana
2 ??y??ki ??urawiny lub rodzynek
Przygotowanie:
Kasz─? zalewamy wrz─?tkiem po czym p??uczemy w wodzie do czasu a?? nie b─?dzie przelatywa??a przez sito prze??roczysta woda. Kasz─? gotujemy na wolnym ogniu w mleku oko??o 15-20 minut (dolewaj─?c wody je??eli kasza b─?dzie sie przypala??a). Ugotowan─? kasz─? przek??adamy na talerz i dos??adzamy do smaku syropem ro??linnym.
Dodajemy banana pokrojonego w plasterki, jab??ko starte na tarce oraz ??urawin─?.
Smacznego!
 

 

TOP