Skontaktuj się z nami aby uzyskać więcej szczegółów

II ??NIADANIE

1. Koktajl Szreka
Sk??adniki:
2 li??cie jarmu??u (zamiennie li??cie szpinaku)
4 ga??─?zki natki pietruszki
1 kiwi
1 jab??ko
opcjonalnie sok z po??owy cytryny
250 ml mleka ry??owego lub wody mineralnej
1 ??y??eczka ziaren siemienia lnianego z??ocistego
syrop klonowy do smaku (mo??na pomin─?─?)
 Przygotowanie:
Li??cie jarmu??u/szpinaku myjemy i oczyszczamy z twardej cz─???ci, natk─? pietruszki dok??adnie myjemy, odcinamy ogonki. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawa??ki. Wszystkie sk??adniki umieszczamy w blenderze, miksujemy. Opcjonalnie doprawiamy do smaku syropem klonowym Podajemy do picia od razu lub przeciskamy koktajl przez sitko uzyskuj─?c bardziej klarowny napój 

2. Jogurt z owocami

Sk??adniki:

1 jogurt naturalny
Opakowanie truskawek lub malin
2 szt. kiwi
Szklanka dowolnych muli
  ??wie??a mi─?ta do dekoracji

Przygotowanie:
Do salaterki prze??ó?? jogurt, posyp go musli a na sam─? gór─? pouk??adaj owoce ze ??wie??─? mi─?t─?.
Smacznego!

3. Szyszki ry??owe

Sk??adniki:
1 szklanka preparowanego ry??u
1 szklanka musli z orzechami i rodzynkami
0,5 szklanki p??atków owsianych
0,5 szklanki ziarenek s??onecznika ??uskanego
0,5 szklanki naturalnego p??ynnego miodu lipowego/ syropu z agawy
1 ??y??ka br─?zowego cukru
1 ??y??ka wiórek kokosowych
4 foremki do muffinek

Przygotowanie:
W garnku wymieszaj miód z cukrem, zagotuj a nast─?pnie dodaj sypkie sk??adniki (ry??, musli, p??atki, ziarna, wiórki)
Gotuj mieszaj─?c ok. 5 minut.
Odstaw z ognia do przestudzenia masy na 10 minut.
Zwil??onymi d??o??mi uformuj  4 kule, umie??─? je w foremkach na muffinki i odstaw na godzin─? do lodówki.
Smacznego!

 

 

 

 

 

TOP