Skontaktuj się z nami aby uzyskać więcej szczegółów

II ŚNIADANIE

1. Koktajl Szreka
Składniki:
2 liście jarmużu (zamiennie liście szpinaku)
4 gałązki natki pietruszki
1 kiwi
1 jabłko
opcjonalnie sok z połowy cytryny
250 ml mleka ryżowego lub wody mineralnej
1 łyżeczka ziaren siemienia lnianego złocistego
syrop klonowy do smaku (można pominąć)
 Przygotowanie:
Liście jarmużu/szpinaku myjemy i oczyszczamy z twardej części, natkę pietruszki dokładnie myjemy, odcinamy ogonki. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy. Opcjonalnie doprawiamy do smaku syropem klonowym Podajemy do picia od razu lub przeciskamy koktajl przez sitko uzyskując bardziej klarowny napój 

2. Jogurt z owocami

Składniki:

1 jogurt naturalny
Opakowanie truskawek lub malin
2 szt. kiwi
Szklanka dowolnych muli
  Świeża mięta do dekoracji

Przygotowanie:
Do salaterki przełóż jogurt, posyp go musli a na samą górę poukładaj owoce ze świeżą miętą.
Smacznego!

3. Szyszki ryżowe

Składniki:
1 szklanka preparowanego ryżu
1 szklanka musli z orzechami i rodzynkami
0,5 szklanki płatków owsianych
0,5 szklanki ziarenek słonecznika łuskanego
0,5 szklanki naturalnego płynnego miodu lipowego/ syropu z agawy
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżka wiórek kokosowych
4 foremki do muffinek

Przygotowanie:
W garnku wymieszaj miód z cukrem, zagotuj a następnie dodaj sypkie składniki (ryż, musli, płatki, ziarna, wiórki)
Gotuj mieszając ok. 5 minut.
Odstaw z ognia do przestudzenia masy na 10 minut.
Zwilżonymi dłońmi uformuj  4 kule, umieść je w foremkach na muffinki i odstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!

 

 

 

 

 

TOP